Automaattivaihteiston huuhtelu ja öljynvaihto Rovaniemellä

Yhteystiedot
Autohuoltokuvake

 Miksi automaattivaihteiston öljynvaihdon yhteydessä kannattaa tehdä aina samalla myös puhdistushuuhtelu? Jos automaattivaihteiston öljynvaihdon yhteydessä ei tehdä huuhtelua, valutetaan samalla koko öljynvaihdon idea hukkaan. PGF Autokorjaamo  palvelee asiantuntevasti automaattivaihteistojen huolloissa. Kysy lisää!

Mitä tarkoittaa automaattivaihteiston huuhtelu?

Vaihteiston monimutkaiseen järjestelmään jää aina likaista öljyä, ellei puhdistusta tehdä huolella. Pelkkä valuttaminen ja vaihto ei siis riitä, vaan huolellisesti ja ammattitaidolla tehtyyn öljynvaihtoon sisällytetään aina myös vaihteiston huuhtelu. Huuhtelulla pidennät laatikon ikää, parannat ajokokemusta ja otat hyödyn irti laadukkaasta vaihteistoöljystä.

Mistä öljyn sekaan tulee likaa?

Eikös vaihteisto kuitenkin ole suljettu järjestelmä?  Kyllä,  vaihteisto on tietenkin suljettu järjestelmä, mutta jonne ajokilometrien aikana karstoittuu epäpuhtauksia, ja jotka tulisi saada öljynvaihdon yhteydessä pois. Vaikka satsaisit korkealaatuiseenkin öljyyn, vaikuttavat nämä epäpuhtaudet laatikon kuntoon, ajoon ja tietenkin kestävyyteen.

Kysy lisää huuhtelusta!
Automaattivaihteiston huuhtelu ja öljynvaihto

Huuhtelulla ja öljynvaihdolla:

  • Vähennä polttoainekuluja
  • Pidät kalliit laatikkorempat poissa
  • Takuut pysyvät voimassa
  • Parannat ajomukavuutta
Varaa aika automaattivaihteiston huoltoon saman tien!

Mistä tietää milloin vaihteistoöljyt tulisi vaihtaa ja tehdä samalla huuhtelu?

Ajokilometrit

Öljynvaihdon ja samalla tehtävän huuhtelun vaihtovälin määrittelevät ajokilometrit. Yleinen suositus on, että öljyt tulisi automerkistä ja vaihteistotyypistä riippuen vaihtaa noin 60 000 km välein. Vaihtoväliä ei kannata pitkittää säästöt mielessä, sillä uudella vaihteistolla on vielä kovempi hinta. Vaikka autosi ei nykisikään tai muuten temppuilisi, tulisi öljynvaihto ja vaihteiston huuhtelu tehdä ennalta ehkäisevänä huoltona säännöllisesti. Öljyvaihtoon kannattaa myös panostaa siksi, että takuut pysyvät voimassa.

Käynti takkuilee

Epäpuhdas vaihteisto kiukuttelee ja näkyy ajossa mm. liikkeellelähdöissä ja kiihdytyksissä, jolloin auto nykii tai tärisee. Myös kierrokset saattavat laskea ja nousta epäsäännöllisesti tasaisessa maantieajossa tai vaihteita vaihtaessa.

Kun käynti takkuilee, nousevat samalla myös polttoainekulut. Voidaan arvioida, että epäpuhdas automaattilaatikko imee noin 0.5 l / km enemmän polttoainetta kuin normaalisti. Tämä tarkoittaa, että teettämällä huuhtelun ja öljyn vaihdon ammattilaisella, olet jo melkein tasannut kulut.

Autokuvake

PGF Autokorjaamo Oy on täyden palvelun korjaamo Rovaniemellä, tule käymään!

PGF Autokorjaamo Oy

Teollisuustie 17 A

96320 Rovaniemi


 0400 698 131

 info@pgf.fi

Ota yhteyttä!

Aukioloajat

Maanantai - Perjantai 08:00 - 16:30